Το γήπεδο του Ηφαίστου Λήμνου

Κ.Γ <<ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ>>

Το «σπίτι» του Ηφαίστου αποτελεί πλέον το στολίδι της Λήμνου. Φέρει το όνομα του κορυφαίου Έλληνα πετοσφαιριστή Νίκου Σαμαρά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 4 Ιανουαρίου 2013 και δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ! Στην πρώτη παρουσία στη Basket League μάλιστα, η ομάδα τίμησε τη μνήμη του «αετού» του ελληνικού βόλεϊ στο ματς με τον Παναθηναϊκό (21/1/2019). Η φωτογραφία του θα κοσμεί για πάντα το γήπεδο μας.

Το καλοκαίρι του 2018 η οικογένεια Μπούμπουρα με δωρεά της, φρόντισε ώστε να αλλάξει μορφή το γήπεδο της Μύρινας «Νίκος Σαμαράς» και να γίνει ένα σύγχρονο «κλειστό» χωρητικότητας 1260 θεατών.

Η ΚΑΕ Ήφαιστος Λήμνου έριξε το βάρος στις εργασίες οι οποίες έγιναν βάσει των ευρωπαϊκών προτύπων και πληροί όλα όσα ορίζει η νομοθεσία στα κομμάτια της ασφάλειας και της ομαλής διεξαγωγής των αναμετρήσεων.

Διαθέτει κλειστό κύκλωμα ασφαλείας (CCTV), ηλεκτρονικό σύστημα εισόδου, ηλεκτρονικό εισιτήριο, ενώ ιδιωτική εταιρεία έχει αναλάβει την φύλαξή του. Το «Νίκος Σαμαράς» πέρα από αγώνες της Basket League μπορεί να να φιλοξενήσει και παιχνίδια ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Στις 13 Οκτωβρίου 2018, ήταν ιστορική στιγμή καθώς φιλοξένησε την πρώτη αναμέτρηση του Ηφαίστου Λήμνου στην Basket League με αντίπαλο τον Πανιώνιο για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος και μάλιστα συνδυάστηκε με την πρώτη νίκη (86-64) του Ηφαίστου στην κορυφαία κατηγορία.